ŞEHRİ YAR TURİZM
Anasayfa Kurumsal Hesap Numaralarımız Haberler İletişim 0542 408 69 68
TURLAR
Yurt Dışı Turlar
•   Endülüs & Madrid Turu •   Özbekistan Turları •   Bosna Hersek Turu •   Balkan Turları (Uzun) •   İspanya (Endülüs) Turları •   Kudüs Turu
 
Diğer Turlarımız
•   Yurt Dışı Turlar
•   Yurt İçi Turlar
 
Yurt Dışı Turlar   -   Balkan Turları (Uzun)
  Tarih : Henüz Belirlenmedi
  Konaklama : 4 Yıldızlı Konaklama
  Gün/Gece : 7 Gün / 6 Gece
  Fiyat Sorunuz TL
 
1.GÜN
BELGRAD ( SIRBİSTAN )
Gezimizin ilk günü, uçuştan iki saat önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Belgrad Kontuarı önünde buluşarak başlıyor. Havaalanında bilet ve gümrük işlemlerini bitirdikten sonra 2 saatlik bir uçuşla varış noktamız Belgrad. Çıkış işlemlerinin ardından şehir turumuz başlıyor. Eski Yugoslavya ve şuanda Sırbistan'ın başkentliğini yapmakta olan Belgrad’ta ilk durağımız Osmanlı eseri olan Kalemegdan (Kale Meydanı), Mora Fatihi Damat Ali Paşa Türbesi, Mehmet Paşa Sokullu Mehmet Paşa) Çeşmesi, Belgrad galibi heykeli, Fikir bayır, Stambol (İstanbul) Kapısı, Askeri Müze, Saat Kapı ve Müzesi, Nebojsa Kulesi, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği nokta, Bayraklı Camii, Osmanlı’ya karşı isyanı başlatan yer olan Çukur çeşme, meşhur kafe ve dükkanlarıyla ünlü Knez Mihalijova Caddesi, St. Sava Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı görülecek yerlerdendir.Turumuzun ardından otelimize transfer ve akşam yemeği. Geceleme Belgrad’taki otelimizde.
 
2.GÜN
SARAYBOSNA ( BOSNA -HERSEK )
Sabah erken kahvaltı sonrası otelinizden Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya hareket. Cacak-Uzice karayolu üzerinden yola devam edip Vişegrad sınır şehrine varmadan önce bir öğle yemeği molası .Yemeğin ardından yola devam edip Saraybosna ya varış ve ilk durağımız dünyaca ünlü merkezi Baş Çarşı olacak ve turumuza sembol olan Sebil ile devam ediyoruz. Sonrasında Osmanlı izleri taşıyan tarihi binalar, Sinagog,1914’te Fransız Ferdinand suikastının gerçekleştiği Latin Köprüsü, 2.Dünya savaşı sembollerinden sönmeyen ateş anıtı, camiiler, medreseler, hanlar, Baş Çarşı ve Gazi Hüsrev Bey ve Kurşunlu medrese camileri , Ferhadiye caddesi keşif duraklarımız arasında . Serbest zamanın ardından akşam yemeği için meşhur Boşnak köftesi cevapi ziyafeti ardından konaklama için otelimize varış. 
 
3.GÜN
SARAYBOSNA KONYİTZ/MOSTAR/BLAGAY/POÇİTELİ/TREBİNJE( BOSNA - HERSEK )
Otel’de alınan sabah kahvaltısından sonra saat 07.30’da Konjic şehrinde hareket. (Saraybosna-Konjic Arası 53 km 1 saat) Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafindan yapılan meshur Konjic köprüsünü görme, sonrasında Neretva nehri kenarinda kahve keyfi icin mola veriyoruz. Yablanitza’ya hareket(Konyitz-Yablanitza Arası 25 km 45 dakika) Partizan askerleri tarafından sabote edilen Nazi Treni’nin ve yıkılan köprünün panoramik görünümü sonrasında Mostar’a hareket (Yablanitza-Mostar Arası 55 km 1 saat ) Mostar'da tarihi camilerin ve dünyanın en ünlü köprüsünün görülmesi. Mostar Köprüsü; Neretva Nehri üzerinde Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edilmiş olup, yapımında 456 kalıp taş kullanılmıştır. Köprü, şehre de adını vermiştir. Mostar Köprüsü, yüzyıllar boyunca Bosna'da hoşgörü ve kültürel çeşitliliğin sembolü olmuştur. Mostar’da serbest zaman sonrasında Blagay’a hareket. .( Mostar-Blagay Arası 15 km 20 dakika) Buna Nehri'nin kaynağının görülmesi ve Halveti Tekkesinin ziyaret edilmesi sonrasında Poçiteli’ye hareket. (Blagay Poçiteli Arası 25 km 30 dakika) Unesco koruması altında olan eski Osmanlı köyü Poçiteli’nin gezilmesi ardından Karadağ sınırına yakın konaklama yapacağımız Trebinje’ye hareket (Poçiteli-Trebinje Arası 90 km 1 saat 15 dakika) yorucu birgün sonrasında Akşam yemeği ve konaklama otelimizde  .
 
4.GÜN
TREBİNJE –(BOSNA HERSEK ) -KOTOR,BUDVA ,BAR(KARADAĞ)
Erken alınacak kahvaltının ardından Karadağ'a doğru doyumsuz bir yolculuk başlıyor. Yol üzerinde durağımız Adriyatik’in incisi Kotor ve sonrasında Avrupa jet sosyetesinin yeni gözdesi Budvaya varış. Budva’da yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Budva’nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için serbest zaman. Daha sonra zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapurlu zengin bir işadamına satılması ile günümüzde restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St Stefan’ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir yerde mola.Turumuzun bitiminde Bar şehrindeki otelimize varış akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 
 
5.GÜN
BAR (KARADAĞ)-TIRAN,İŞKODRA ( ARNAVUTLUK) OHRİD ( MAKEDONYA )
Erken alınacak kahvaltının ardından Tiran'a hareket ediyoruz.İlk durağımız İşkodra Panoramik turumuz sırasında İşkodra’daki tarihi kale ve şehir surlarını göreceğiz.Ardından Arnavutluk’un başkenti Tiran’a varış. Turumuz esnasında Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli, Enver Hoca’nın eski anıtmezarı ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerler arasında. Öğle yemeği molası sonrası Makedonyanın en güzel şehri Ohrid'e haraket ve varış Panaromik şehir turumuzun ardından geceleme ve akşam yemeği Ohrid'deki otelimizde.
 
6.GÜN
OHRİD - KALKANDELEN - ÜSKÜP ( Makedonya )
Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından Osmanlı’nın Balkanlar’daki önemli üslerinden biri olmuş, tarihi Ohrid şehrini tanıtan bir tur gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında Kiril Alfabesi’ni geliştirmiş olduklarına inanılan, 9. yüzyıl Bizans keşişleri Aziz Kirillos ve Metodios Anıtı, Ohrid Müzesi, Aya Sofya, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Aziz Bakire Meryem Kilisesi, 13. yüzyıl Doğu Hıristiyanlığı’nın en görkemli mabetlerinden Aziz Bogorodica Perivleptos, Heykeller Galerisi, Samoil Kalesi, Aziz Panteleimon Manastırı, Çınar Meydanı ve Ohrid Pazarı göreceğimiz yerlerden bazıları. Ardından Makedonya'nın başkenti Üsküpe doğru yola çıkıyoruz.İlk durağımız Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmış şirin bir kasaba şehri olan Kalkandelen’e (Tetova) özel araç ile geçtikten sonra, dönemin buradaki Bektaşî merkezi Harabati Baba Tekkesi’ni ve Alaca Cami’yi gezeceğiz.Turun bitiminde başkent Üsküp'e varış. Varışımızla birlikte günün yorgunluğunu üzerimizden atmak için otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeğini yerel restorantta alıyoruz. Ardından otele varış ve geceleme otelimizde.

7.GÜN
ÜSKÜP ( Makedonya ) – İSTANBUL
Sabah kahvaltısının ardından ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamı’nı dışarıdan göreceğiz. Ardından Türk Çarşısı’na gidiyor ve Türk Çarşısı’ndaki tarihi eserleri görmeye başlıyoruz. Üsküp Kalesi’nin hemen yanında bulunan 16. yy inşa edilmiş Sv. Spas klisesi’ni ve içindeki Makedon ahşap oyma işçiliğinin şaheseri sayılan ikonası görüyoruz. Manastır binasının içinde yer alan Makedon halk kahramanı Goçe Delçev’in mezarını ve Makedon Tarihi müzesi’ni de geziyoruz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan ve 1550 tarihli Kurşunlu Han günümüzde Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp ‘te günümüzde 3 han binası kalmıştır.15.yy’ın 2 yarısında inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Hanı’nı ziyaretlerin ardından Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yüzyılda inşa edilmiş saat kulesi’ni, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camii‘ni ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camii’ni ziyaret ediyoruz.Öğle yemeğimizi yerel restorantta alıyoruz.Yemeğin ardından rehberimizin belirleyeceği saatte buluşma ve ÜSKÜP havalimanına hareket.Varışımızla beraber Bilet pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından THY tarifeli seferi ile İstanbul' hareket. Yaklaşık 1,5 saatlik uçuşun ardından İstanbul'a varış ve turumuzun sonu.
TARİH ARALIĞI ODA TİPİ GECELEME FİYAT
İPTAL - VAZGEÇME - DEĞİŞİKLİKLER
1. Tüketicinin gezisinin başlamasına 7 gün kalaya kadar (gezinin başlangıç günü sayılmaz) hizmeti almaktan vazgeçmesi durumunda ödemiş olduğu ücretin tamamı iade edilir.

2. Tüketici, gezinin başlamasına 7 günden az kalan zamanlardaki iptal-değişiklik taleplerinde gezi bedelinin tamamını cayma tazminatı olarak ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

3. Tura katılacak olan kişilerin yeterli sayıya ulaşamaması, havayolunun uçuşu iptal etmesi, saat, gün ve parkur değişikliği nedeni ile turun sözleşmede belirtilen günlerde ifa edilememesi, öngörülemeyen afetler, grev, güvenliği tehdit edici unsurlar gibi mücbir sebep hallerinde ilan ettiği veya kayıt aldığı turları gezi başlangıcından 7 gün öncesine kadar kısmen veya tamamen iptal edebilir. Böyle bir durumda tüketici ücretin tamamını iade alma hakkına sahiptir.

4. Tarifeli uçuşlarda 15 gün ve daha önceki iptallerde bilet kuralları gereği havayolu tarafından uygulanan ceza ve kesintiler aynen tüketiciye yansıtılır. Tarifeli ve Charter uçuşlarda 15 gün veya sonraki iptallerde mazeret geçerli olmayıp, uçak ücreti iadesi yapılmaz. Bu sürenin son günün milli bayram ve tatil günlerine denk gelmesi süre bir sonraki iş gününe uzamaz. Her ne sebeple olursa olsun hizmet ücretinin tamamını saptanmış süreler içerisinde yatırmamış olan tüketiciler, rezervasyonlarını iptal ettirdikleri takdirde dahi; yukarıda belirtilen limitlere bağlı olarak aynı oranda ücretin kendilerinden tahsil edileceğini şimdiden kabul etmiş sayılır.

5. Tüketici, paket tura devam etmesinin veya otel rezervasyonu uyarınca konaklamasının mümkün olmaması durumunda, hareket tarihinden en az 7 gün önce Acenta’ya niyetini bildirerek rezervasyonunu, paket tur açısından geçerli tüm koşulları yerine getirecek üçüncü bir kişiye devredebilir. Bu durumda paket turu veya konaklama rezervasyonunu devir eden ve devir alan kişiler Acenta’ya karşı bakiye tutarının ve söz konusu devirden doğan tüm ek masrafların ödenmesinden müteselsilen sorumludurlar.

6. Tüketicinin, başlangıcını kaçırdığı geziye iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda tüketici adına yapılmış tüm rezervasyonları Acenta gezinin başlangıcından 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir. Bu gibi iptallerde tüketiciye herhangi bir geri ödeme yapılmaz.

7. "PROMOSYON" veya "ERKEN REZERVASYON" olarak belirtilen turlarda yukarıda belirtilen iptal/iade koşulları geçerli olmayıp, iptal veya değişiklik imkanı bulunmamaktadır. Para iadesi yapılmayacaktır.
Detaylar
- Katılımcıların pasaport temdit süresinin en az 6 ay olması gerekmektedir.
- Acentemiz , havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir.
- Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir.
- Yolcularımız uçak saatlerinin değişebileceğini bilerek turu satın almıştır.
- Ekstra turlar minumum 10 kişi katıldığında belirtilen fiyatlar geçerlidir.
- Yetersiz katılım olması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali misafirlere bildirilmelidir.
Ücrete Dahil Olan Hizmetlerimiz
- Türk Havayolları ile ekonomi sınıfı Belgrad gidiş – Üsküp dönüş uçak biletleri ve alan vergileri,
- Belirtilen şehirlerde 6 gece 4 yıldız otelde oda kahvaltı konaklamalar
- Havalimanı – Otel – Havalimanı Arası Transferler
- Şehir konaklama vergisi ve sigortası
- Türkçe Rehberlik Hizmeti
- Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
- Akşam yemekleri
- Programda belirtilen tüm şehir Gezileri
 
Ücrete Dahil Olmayan Hizmetlerimiz
- Kişisel harcamalar
- Yurt dışı çıkış harcı
- Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
- Öğle yemekleri
Hac
•   2023 Hac Kur'a Sorgulama •   2023 Hac Programımız •   Hac İçin Gerekli Evraklar •   Günlük Hac Rehberi •   İhram Yasakları Hakkında •   Mekke Ziyaret Yerleri •   Medine Ziyaret Yerleri
Umre
•   2023-2024 Umre Programlarımız •   2023-2024 Kudüs'lü Umre Programlarımız •   2023-2024 Ramazan Umre Programlarımız •   Günlük Umre Rehberimiz •   İhram Yasakları Hakkında •   Umre Kitapçığı •   Umre Nedir ve Nasıl Yapılır? •   Umre Sözleşmesi •   Umre Vizesi Evrakları
   
   
   
Oteller
•   Muhafazakâr Tatil Otelleri •   Muhafazakâr Termal Oteller •   Muhafazakâr Villalar •   Muhafazakâr Şehir Otelleri
Bilet
•   Uçak Bileti •   YHT (Hızlı Tren) Bileti
Vize
•   Vize Hakkında Önemli Bilgiler •   Umre Vizesi Evrakları •   Hac Vizesi Evrakları •   Vize İsteyen Ülkeler •   Vize İstemeyen Ülkeler •   Pasaport İşlemleri •   IATA Nedir? •   Pasaport Harçları
Turlar
Yurtiçi Turlar
•   Karadeniz Turu •   Şeb-i Arus Turu •   Konya Turu •   Hırka-i Şerif Turu •   Osmanlı Turu •   Urfa Turu •   Batı Karadeniz Turu •   Boğaz Turu İftar Programı •   Kapadokya Turu •   Hatay Turu
Yurtdışı Turlar
•   Endülüs & Madrid Turu •   Özbekistan Turları •   Bosna Hersek Turu •   Balkan Turları (Uzun)
sehriyarturizm.com Tüm hakları saklıdır, izinsiz kullanılamaz 2017 ©  
Facebook
Twitter
Instagram
Linkedin
Youtube
Google+